Γεγονότα – Εκδηλώσεις

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021
Στο πλαίσιο του 27ου Θερινού Σχολείου Δυναμικών Συστημάτων και Πολυπλοκότητας, θα παρουσιαστεί απο τον καθ. Δ. Βαλλιανάτο ερευνητική εργασία με τίτλο “Εντροπία Τsallis στις Γεωεπιστήμες: Μια εισαγωγή”. Η ιστοσελίδα του ΘΣ είναι http://cosa.inn.demokritos.gr/complexity2021/ και σε αυτή μπορείτε να βρείτε το πλήρες πρόγραμμα του Σχολείου όπως και τον σύνδεσμο στο zoom https://us02web.zoom.us/j/81251979127 διαμέσου του οποίου θα συνδεθείτε στην πλατφόρμα του Σχολείου για να το παρακολουθήσετε. Η εργασία είναι αποτέλεσμα του ερευνητικού έργου HELPOS. To Ινστιτούτο Φυσικής Εσωτερικού της Γης & Γεωκαταστροφών συμμετέχει στην εμβληματική Εθνική Υποδομή «HELPOS – Ελληνικό Σύστημα Παρατήρησης Λιθόσφαιρας» η οποία είναι συνδεδεμένη με την Ευρωπαική Υποδομή EPOS (https://www.epos-eu.org/).
Τρίτη 18 Μαΐου 2021
Διάλεξη στα πλαίσια των μαθημάτων “Τηλεπισκόπηση & Επεξεργασία Δορυφορικών Εικόνων” και “Εφαρμοσμένη Περιβαλλοντική Γεωφυσική”. 

Την Τρίτη 18 Μαΐου 2021 και ώρα 11:00 – 12:00, οι φοιτητές του τμήματος ΜΦΠΠ του πρώην ΤΕΙ Κρήτης καλούνται να παρακολουθήσουν την διάλεξη με τίτλο “A non-extensive statistical mechanics view in Earth Physics: Geodynamic properties in terms of Complexity theory. Approaching a Complex World” (“Πολυπλοκότητα και Φυσική της Γης”) από τον Δρ Φίλιππο Βαλλιανάτο,  Καθηγητή Γεωφυσικής του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Η διάλεξη θα δοθεί στα πλαίσια των μαθημάτων “Τηλεπισκόπηση & Επεξεργασία Δορυφορικών Εικόνων” και “Εφαρμοσμένη Περιβαλλοντική Γεωφυσική” και  είναι αποτέλεσμα του ερευνητικού έργου HELPOS. To Ινστιτούτο Φυσικής Εσωτερικού της Γης & Γεωκαταστροφών συμμετέχει στην εμβληματική Εθνική Υποδομή «HELPOS – Ελληνικό Σύστημα Παρατήρησης Λιθόσφαιρας» η οποία είναι συνδεδεμένη με την Ευρωπαική Υποδομή EPOS (https://www.epos-eu.org/).